A szárazság miatt nem lett túl sok napraforgómézünk, de idén először lett "harmat" mézünk :-). Érdekesen vöröses színe van, és sokára kristályosodik.
Idén nem fagyott el, de a virágzás dandárjában hosszú ideig hűvös idő volt, így kevés méz lett idén, az is részben vegyes. Nagyrészt ezt is bent hagytuk a méheknek.
Az egész országra az volt jellemző, hogy a jó idő ellenére minimális volt a repceméz mennyisége, melyet nagyjából fel is éltek a méhcsaládok, így nem is pergettünk.
Megvártuk, míg megindul a spontán kristályosodás (pergetéstől számítva 2-3 hét), majd betöltöttük a krémesítő gépbe, és kb. 2 nap múlva elkészült a krémméz.
A tavaszi fagyok miatt nem lett értékelhető mennyiségű akácmézünk, valamint a gyenge kilátások miatt nem pergettük ki a tavaszi vegyesmézet külön, így idén nincs tiszta hársmézünk. Mivel vegyes méz, hamar kristályosodik.
Tavasszal volt elegendő csapadék, így a repce jól mézelt idén.